"Honger in eigen land, daar gaat het voor de gewone mens naartoe"

door: STS
Supermarkt - vlees
Afbeelding bron: Photonews

Het leven is 8,3% duurder geworden ten opzichte van een jaar geleden. Dat valt ook op bij een bezoek aan de supermarkt.

Wij stelden daarom op onze Facebookpagina de vraag: "Eet jij de laatste tijd minder vlees omdat het te duur geworden is?"

"Heel zeker, als ik de prijzen in de supermarkten zie. Om nog maar te zwijgen van de plaatselijke beenhouwers", schrijft Bruno.

"Ik bespaar niet graag op eten en drinken. Ik stel liever iets anders uit, want goed eten maakt een mens gelukkig", zegt Carine.

"Ik eet van alles minder omdat alles zo duur geworden is dat ik het niet meer kan betalen. Honger in eigen land, dat is waar het naartoe gaat voor de gewone mens", schrijft Annick.

"Ja, ik eet nu minder vlees dan vroeger, maar enkel voor mijn gezondheid. Ik eet wel regelmatig een goed stuk vis", laat Georges weten.

"Nog liever mijn auto laten staan dan mijn vlees te missen", zegt Frans.

"Ik wil een goed stuk vlees van de slager. Ik eet liever minder, maar lekker vlees. Maar ik kijk niet naar de prijs", schrijft Miranda.

"De mensen klagen dat vlees en voeding heel duur is geworden, maar ze blijven maar overbodige luxeartikelen kopen", merkt Joel op.

"Ik eet en drink nog altijd hetzelfde. Wij leven toch altijd al zuinig. Op tijd en stond een stuk vlees moet toch kunnen. Als dat niet meer kan, stop ik onmiddellijk met werken", laat Bart weten.

"Ja natuurlijk, want ik sta er helemaal alleen voor. Vlees komt hier bijna niet op tafel. Opwarmmenu's en opletten met de prijs. Dus geen vis kopen, want dat is dan al meer dan 7 euro", zegt Katty.

"Nee, maar het dure vlees kan ook vervangen worden door goedkoper vlees. Ik ga ook na waar het goedkoper is, zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Want goeie koop is vaak ook dure koop", stelt Victor.

"Ik eet zeker minder vlees. Ten eerste omdat het door mijn ouder worden niet nodig is, ten tweede uit ecologisch standpunt en ten derde omdat het te duur geworden is", schrijft Josee.