Voedingsexpert komt tot straffe conclusie over invriezen van brood: In tegenstelling tot wat velen denken

Het invriezen van je brood kan een slimme keuze zijn voor je gezondheid. We zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om dat verse brood in de supermarkt mee te nemen, maar wat als je wist dat het invriezen van brood juist voordelig is voor je lichaam?
Door brood in te vriezen, behoud je niet alleen de smaak, maar ook de voedingswaarde. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verliest brood geen essentiële vitaminen en mineralen wanneer het diepgevroren wordt.
Sterker nog, door het invriezen voorkom je dat het brood snel gaat schimmelen of uitdrogen. Het invriezen zorgt ervoor dat je altijd een voedzaam stukje brood bij de hand hebt, zonder dat het onnodig verloren gaat.
Brood invriezen heeft grote voordelen voor je spijsvertering
Wat veel mensen niet weten, is dat bevroren brood vaak zelfs beter is voor je spijsvertering. Het proces van invriezen maakt zetmeel in het brood gemakkelijker verteerbaar, wat betekent dat het minder snel pieken in je bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Spaanse voedingsdeskundige Beatriz González vat het mooi samen op haar TikTok-account.
"Ben jij een van degenen die brood invriest en ontdooit terwijl je het consumeert? Nou, ik moet je zeggen dat je de bacteriën in je darm op een heel gezonde manier voedt." Het beste brood om in te vriezen? González raadt aan om volkorenbrood te kiezen, omdat het vezelgehalte hoger is en dus nog meer gezondheidsvoordeel biedt.