Aaron Blommaert begaat pijnlijke fout: "Brief van deurwaarder gekregen"

door: LHX
Aaron Blommaert
Afbeelding bron: VTM

Aaron Blommaert is volop aan het inzetten op zijn zang- en acteercarrière, maar dat is niet altijd zo geweest. Enkele jaren geleden waagde hij zijn kans op de Universiteit Gent.

"Toen ik uit mijn middelbaar kwam, was ik al bezig bij MNM en ging ik beginnen bij 'Familie'", vertelt Aaron Blommaert op Radio2. Toch wilde hij wel eens van het studentenleven proeven. Daarom schreef hij zich in voor de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Gent.

"Ik merkte heel snel dat ik eigenlijk niet kon gaan", vervolgt hij. Op de studentenfeestjes was hij wel aanwezig, maar hij kon bij geen enkele les aanwezig zijn. Hij besloot dan maar om zich weer uit te schrijven.

In de mail die hij daarop kreeg van de universiteit stond dat hij wel nog steeds zijn inschrijvingsgeld moest betalen. "Maar er stond ook bij: 'Zolang je niet betaalt, kan je niet terug komen studeren aan de UGent.' Dus ik dacht: oké, ik ga dat pas doen als ik ooit terug wil gaan studeren aan de UGent."

"Dat had ik dus verkeerd begrepen", bleek later. Na een jaar kreeg hij opeens een brief van de deurwaarder in de bus. "Daar kwam echt 150 euro bij of zo, omdat ik daar zolang mee had gewacht. Dus als ik je één tip kan geven, gewoon betalen", raadt hij iedereen aan.