Actrice Bab Buelens heeft ernstige ziekte: "Was bang dat ik in een leugen zou leven"

door: LHX
Afbeelding bron: Medialaan

Bab Buelens, die tot 2019 Emma speelde in 'Familie', spreekt voor het eerst over het notenkrakersyndroom, een ziekte waar ze al vele jaren mee worstelt. Ze laat weten dat ze een erg ingrijpende operatie moet ondergaan.

Het is geen gemakkelijke beslissing geweest voor Bab Buelens om naar buiten te komen met haar probleem. Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven? "Ik was bang dat ik een leugen zou leven", schrijft ze op Instagram. Ze vindt het fout om alleen maar de vrolijke dingen te delen op sociale media.

Ze vertelt dat ze al met het notenkrakersyndroom, een ernstige nierziekte, kampt van toen ze tien jaar oud was. De aandoening is zo zeldzaam dat ze pas recent een diagnose heeft gekregen.

Het ging vervolgens een hele tijd best goed, met haar, maar recent kreeg ze een aantal nieuwe symptomen. Tot haar grote verbazing bleek vervolgens dat ze zo snel mogelijk een ingrijpende operatie moet ondergaan.

"Het gaat niet om kleine aanpassingen, maar om een grote, enge, riskante operatie", laat ze weten. Die zal hopelijk de oplossing van haar probleem zijn. Wij duimen dat alles goed verloopt!