Dochter Jan Van den Bosch zegt waar het op staat op de set van 'Familie'

door: STG
Jan Van den Bosch - Zjef in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Vorig jaar maakte we voor het eerst kennis met Finn in 'Familie'. In het echte leven is ze de dochter van acteur Jan van Den Bosch, die de rol van Zjef speelt in de serie.

Sinds vorig jaar kan Jan van Den Bosch zijn dochter Sam regelmatig meenemen naar de set van 'Familie'. Ze speelt de rol van Finn in de reeks. Net zoals alle andere kinderen moest ook zij dus auditie doen voor de rol.

“Ik had haar in het begin gezegd dat ze eigenlijk niets moest doen. Alleen kijken naar de acteur aan het woord en op tijd een zinnetje zeggen. Maar heel snel had ze zoiets van ‘Ik wil ook wel eens verdrietig kijken’. Ze vindt het heel leuk en leert snel bij”, klinkt het fier in Story.

Jan helpt zijn dochter waar hij kan bij de voorbereidingen. Zo studeren ze samen hun teksten. “Maar op de set laat ik haar los en ben ik één van haar collega’s. Dan moet ze luisteren naar de regisseur en zelf haar weg vinden", zegt Jan.

In het begin van de eerste verhaallijn was het best intens, met zes draaidagen per maand. Dat combineerde ze nog met andere hobby’s. Intussen zijn het maar één of twee draaidagen per maand. Wanneer ze het niet meer leuk zou vinden, mag ze ermee stoppen."

Tags Familie