Kalkaanslag eenvoudig verwijderen zonder poetsproducten? Zo doe je het

door: MRO
badkamer poetsen
Afbeelding bron: pexels

Het probleem van kalkaanslag is een veelvoorkomend huishoudelijk probleem. Van badkamertegels tot keukengerei en van waterkokers tot douchekoppen, kalkaanslag kan zich bijna overal vormen.

Gelukkig is er een eenvoudige, goedkope en natuurlijke oplossing om kalkaanslag te reinigen: citroen. Vanwege hun zuurgraad zijn ze bijzonder effectief zijn tegen kalk. Maar hoe ga je te werk?

Stap 1: snijd de citroen
Neem een verse citroen en snijd deze doormidden. Het zuur in de citroen fungeert als een natuurlijk ontkalkingsmiddel dat kalkaanslag verwijdert.

Stap 2: wrijf de citroen
Wrijf het snijvlak van een van de citroenhelften over het gebied met kalkaanslag. Zorg ervoor dat het oppervlak goed bedekt is met citroensap.

Stap 3: laat de citroen intrekken
Laat het citroensap minstens een uur intrekken. Als de kalkaanslag erg hardnekkig is, laat het dan langer inwerken.

Stap 4: schrobben
Na het inweken schrob je het oppervlak met een oude tandenborstel of een schuursponsje. Je zult zien dat de kalkaanslag begint af te brokkelen.

Stap 5: spoel en droog
Spoel het gebied af met water en droog het met een zachte doek om water vlekken te vermijden.

Er zijn ook andere methoden waarbij citroen gecombineerd wordt met andere ingrediënten zoals bakpoeder voor een grondiger resultaat. Let op: citroen is van nature zuur, dus wees voorzichtig bij het gebruik op gevoelige oppervlakken om geen schade te veroorzaken.