Ongezien! Bestuurder crasht zowaar politiecommissariaat binnen

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Unsplash

Zondagavond is in Laken een voertuig binnengereden in het politiekantoor. Dat laat de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene weten.

Een Citroën is zondagavond binnengereden op het wijkkantoor van de politie aan de Houba de Strooperlaan in Laken, zo laat het parket van Brussel weten. Wat de bedoeling van de bestuurder was is nog niet meteen duidelijk, maar voorlopig gaat het parket gewoon uit van een ongeval.

“Voorlopig wijst alles erop dat het om een rodeodriver ging die op de parking aan het racen was. De bestuurder van de wagen werd gearresteerd en de parking werd afgezet”, klinkt het.

De man zou via de parking achteruit op het politiekantoor ingereden zijn. De schade loopt op. In de loop van de dag zou er meer duidelijkheid moeten komen over wat er gebeurde.

"Uit zijn eerste verklaringen blijkt dat hij psychische problemen zou hebben en zijn acties niet specifiek gericht zouden zijn tegen de politie. De verdachte is niet gekend bij de veiligheidsdiensten voor terrorisme", voegt het parket er nog aan toe.