Zo verwijder je het snelst de kalkaanslag in je waterkoker

door: BVDO
Waterkoker
Afbeelding bron: Unsplash

Iedereen kent het probleem wel. Een waterkoker krijgt heel snel een laagje kalk binnenin, waardoor het veel langer duurt vooraleer je water kookt.

In het leidingwater in ons land zit heel veel kalk. Op zich is dat niet slecht voor onze gezondheid, maar heel wat toestellen die met water werken hebben er last van.

Denk maar aan een wasmachine, maar ook een waterkoker. De kalkaanslag zorgt ervoor dat het langer duurt vooraleer je water kookt, maar het kan het toestel ook kapot maken.

De beste en snelste manier om kalk uit de waterkoker te doen verdwijnen is azijn gebruiken. Wie elke dag zijn waterkoker gebruikt, moet dat minstens om de drie maanden ontkalken.

De waterkoker vul je het best tot de helft met azijn en laat dit koken. Na een half uurtje gooi je het water weg en spoel je de waterkoker verschillende keren om de reuk en smaak van azijn weg te krijgen.

Wie vindt dat de geur van azijn vervelend is kan ook het sap van twee citroenen gebruiken of wat citroensap uit een flesje. Water bijdoen, laten koken en een uurtje laten weken.

Ook met baking soda opgelost in water kan een toestel ontkalkt worden, maar dan moet je het wel een achttal uren laten inwerken vooraleer het uit te spoelen.