Kok onthult geheim van zijdezachte roereieren: "Dit ingrediënt maakt het verschil"

Veel mensen maken roereieren thuis die nogal droog uitvallen. Wanneer je buitenshuis gaat ontbijten, zijn ze meestal smeuïger. Dus, wat is het geheim?
Het kan zijn dat je ze verkeerd bereidt en een essentieel ingrediënt niet gebruikt. Joanne Gallagher, een kok en medeoprichter van Inspired Taste, vermijdt het om de eieren in boter te bakken en gebruikt in plaats daarvan olijfolie voor de roereieren.
Olijfolie heeft een hoger rookpunt dan boter wat je eieren ten goede komt
“Olijfolie heeft een hoger rookpunt dan boter, wat betekent dat het een hogere hitte kan verdragen zonder dat je eten aanbrandt of helemaal uitdroogt”, zegt Joanne in een interview met de Engelse krant Express.
“Het gebruik van olijfolie in plaats van boter zal ook de textuur verbeteren, omdat het de eieren gelijkmatiger bedekt, zodat er een romige consistentie ontstaat die je roerei zijdezachter en gladder maakt.”
Een gouden tip om de lekkerste roereieren te maken
Ze voegt nog een tip toe die je de lekkerste roereieren garandeert: “Om te beginnen kraak je de eieren in een kom, voeg je een snufje zout toe en klop je goed door tot alles goed gemengd is. Laat het eimengsel vervolgens 10 tot 15 minuten staan.”
Joanne legt uit: “Terwijl de eieren bij het zout zitten, werkt het zout op sommige eiwitten in de eieren, waardoor onze roereieren malser worden.” Twee tips die je roereieren naar een hoger niveau zullen tillen.