Zo houd je je botten sterk: 3 voedingsstoffen die je een hogere botdichtheid geven

Sterke botten, die ons door het leven dragen, zijn niet vanzelfsprekend. Wat we eten kan een grote invloed hebben op de botmineraaldichtheid die zorgt voor de stevigheid van onze botten.
De sleutel tot sterke botten ligt in een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan calcium, vitamine D en magnesium. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het versterken van de botstructuur.
Sterke botten door calcium, vitamine D en magnesium
Denk aan het toevoegen van groene bladgroenten zoals boerenkool en spinazie, die boordevol calcium zitten. Of aan vette vis zoals zalm en makreel, die vitamine D leveren om calcium effectief op te nemen. Dit is van groot belang, vooral als je ouder wordt, want botverlies komt vaak langzaam zonder dat je het beseft.
Daarnaast verdient ook magnesium je aandacht. Dit mineraal, te vinden in noten, zaden en volkoren producten, ondersteunt de botstructuur en helpt bij het behoud van een gezonde botdichtheid.
Niet alleen voedsel houdt je botten sterk ook beweging
Maar het is niet alleen een kwestie van kiezen voor de juiste voedingsmiddelen; een gezonde levensstijl is even belangrijk. Beweging, vooral krachttraining en gewichtdragende oefeningen, helpt bij het behouden van een optimale botdichtheid.