Bejaard koppel ontvoerd en vermoord: "Mijn weerloze ouders werden afgeslacht"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een bejaard koppel is bij hen thuis ontvoerd geworden. De slachtoffers werden daarna vermoord.

De 73-jarige Tony en zijn 78-jarige vrouw Gillian, afkomstig uit Groot-Brittannië, werden vorig jaar in augustus vanop hun boerderij in het Zuid-Afrikaanse Middlerus ontvoerd door drie gewapende mannen.

Daarna werden ze brutaal vermoord. Hun lichamen werden in stukken gesneden en er werden lichaamsdelen verkocht aan een "medicijnman", schrijft The Sun.

Wandelstok gevonden

Hun huisbaas en buurman sloeg alarm nadat hij het koppel al enkele dagen niet gezien had. Hun auto stond op de oprit en ze namen hun telefoon niet op. Hij ging binnen en trof de vijf honden en drie katten van het koppel aan, alsook de wandelstok van de vrouw.

"Ze gaat nooit ergens heen zonder die wandelstok, omdat ze moeite heeft met stappen, dus dat deed de alarmbellen afgaan."

Een 22-jarige verdachte werd in maart van dit jaar gearresteerd. Hij bekende dat hij bij de ontvoering betrokken was. Maar vorige vrijdag werd hij vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.

Oud en weerloos

De dochter van het koppel vreest dat er nooit gerechtigheid zal geschieden. "Mijn ouders werden afgeslacht. Ze waren oud, weerloos en hadden enkel elkaar. Waarom doet iemand zoiets met mensen? Ze zijn beiden gewoon weg. Het is alsof vreemde wezens hen meenamen, er is geen spoor van hen", vertelde ze aan lokale media.