Man maakt stiefdochter zwanger: "Bevallen op het toilet en toen een afgrijselijke beslissing genomen"

door: STS
Vrouw weent
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Een stiefvader heeft zijn stiefdochter jarenlang misbruikt. Toen het kind zwanger geraakte, sprak ze er met niemand over.

De feiten speelden zich af in Australië. De man begon het meisje te misbruiken toen ze nog maar 11 jaar oud was. Op haar 14de raakte ze zwanger. Ze hield dit geheim en bracht de baby ter wereld in de toiletten van een camping.

Toen de boreling niet stopte met wenen, stak ze toiletpapier in zijn mond, waardoor het kind uiteindelijk door verstikking om het leven kwam. Het meisje liet de baby daarna achter. Een schoonmaakster vond het lijkje en bracht de politie op de hoogte.

Vingerafdrukken

Haar stiefvader wist niets over de bevalling en ging door met het meisje te misbruiken tot ze 16 jaar oud was. Hij liep echter tegen de lamp toen de politie op een gegeven moment vingerafdrukken nam van het tienermeisje. Die bleken overeen te komen met de vingerafdrukken in de toiletcabine waarin ze bevallen was. Zo kwam alles aan het licht.

De stiefvader heeft achtenhalf jaar cel gekregen. Zijn slachtoffer werd van kindermoord beschuldigd, maar er werd rekening gehouden met haar situatie en het misbruik. Ze kreeg 16 maanden cel, waarvan 12 voorwaardelijk.