Meisje (5) smeekt tevergeefs: "Mama, vermoord mij niet"

door: STS
Martina Madarova - Alijah Thomas
Afbeelding bron: Metropolitan Police

Een moeder heeft haar 5-jarige dochtertje om het leven gebracht. Ze is nu veroordeeld voor die misdaad.

De 41-jarige Martina uit Engeland was door de coronapandemie in een zware depressie beland en zocht haar toevlucht in alcohol. In september van vorig jaar liep het helemaal mis. Toen wurgde ze haar 5-jarige dochtertje Alijah.

Tegen de hulpverleners vertelde ze dat ze twee flessen wijn had opgedronken en dat ze "gefaald" had. Ze vertelde ook dat haar dochtertje had gezegd: "Mama, vermoord mij niet". Zij had daarop geantwoord: "Ik wil je niet vermoorden, ik wil je helpen, je bent veilig."

Een autopsie op het lichaam van het kind wees uit dat het meisje door wurging op het leven was gekomen.

Tijdens een politieverhoor kwam de vrouw verward over. Ze verklaarde: "De stemmen in mijn hoofd zeiden mij dat ik het moest doen. Ik verdien de doodstraf. Het is zeldzaam dat een moeder haar eigen kind verstikt. Ik ben een moordenares."

De vader zegt dat zijn familie geen wrok koestert. "Ze zou zoiets nooit gedaan hebben als ze geen psychische problemen had gekend. Ze hield niet van geweld en liet onze dochter zelfs niet naar tekenfilms kijken als er ook maar een beetje geweld in zat", verklaarde hij aan Metro.

De rechtbank heeft de vrouw nu tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld. De rechter hield er rekening mee dat ze tot op het moment van de feiten een voorbeeldige moeder was geweest, die haar dochter nooit mishandeld had.

De rechter erkende ook haar oprechte spijt. "U zal voor de rest van uw dagen moeten leven met wat u gedaan heeft", sprak hij haar toe.

Download nu de gratis app van Redactie24