Vechten voor parkeerplaats: 85-jarige bestuurder gaat 81-jarige vrouw te lijf

door: STS
Parkeren - parkeerplaats
Afbeelding bron: Photonews

Bij een geval van zware verkeersagressie heeft een bejaarde man een bejaarde vrouw mishandeld. Een dispuut over een parkeerplaats lag aan de basis daarvan.

Het incident deed zich vrijdagvoormiddag voor op het Wagnerplein in de Nederlandse stad Tilburg. Een 85-jarige vrouw was daar op zoek naar een parkeerplaats.

"Plotseling ziet ze dat een geparkeerde auto een parkeerplek verlaat. Ze ziet ook dat er aan de overkant van de straat een auto op de weg staat", schetst de politie de situatie.

"Op het moment dat ze stilstaat op de parkeerplek en uitstapt, komt er een man aanlopen die duidelijk woedend is. Ze heeft 'zijn' parkeerplek ingepikt, roept hij."

"Ze realiseert zich nu pas dat de man daar stond te wachten op de parkeerplek. Voordat ze verder iets kan uitleggen, slaat hij haar tegen haar borst en schouders. Ook wordt ze opgetild en in de bosjes gegooid."

"De man loopt terug naar zijn auto maar een omstaander heeft ondertussen zijn autosleutels gepakt, zodat hij niet weg kan."

De politie werd vervolgens erbij gehaald. De 81-jarige bestuurder werd aangehouden wegens mishandeling. Het slachtoffer kwam er met lichte verwondingen vanaf, maar was wel erg onder de indruk van de feiten.