Angstaanjagend bericht doet de ronde, politie roept op tot kalmte

door: STS
Smartphone - gsm - bellen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er doet een angstaanjagend bericht de ronde waarin mensen verteld wordt dat er een huurmoordenaar werd ingeschakeld tegen hen. Maar in ruil voor geld laat hij je leven. Politiezone Kempen Noord-Oost waarschuwt voor deze nieuwe vorm van oplichting.

"De laatste dagen ontvangen we verschillende meldingen van mensen die een e-mail hebben ontvangen waarin een huurmoordenaar contact met je opneemt. Hij dient je in opdracht te liquideren, doch geeft je de kans je leven terug te kopen", schrijft de politie op Facebook.

"Voor je argwanend je echtgeno(o)t(e) gaat beschuldigen of vol van angst de rekening gaat betalen, willen we toch even waarschuwen voor het feit dat dit een gewone phishing-mail betreft die naar een massa e-mailadressen werd verstuurd."

"Dus geen paniek, je wordt niet persoonlijk geviseerd. Je kan de e-mail best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be, verwijderen en vergeten."

"Ken je vrienden, ouders, grootouders… die niet zo sterk zijn op het internet en/of in de sociale media? Spreek hier ook met hen over! Help ons zo om bij deze cybercriminelen een gat in hun visnet te knippen."

De politie deelde nog onderstaande afbeelding, die toont hoe zo'n phishing-mail eruitziet.

Phishing
Afbeelding bron: Facebook.com/PZKempenNO