Barst dit weekend de bom? "Concrete signalen van oproep tot rellen en plunderingen"

door: STS
Rellen - Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De schrik dat het dit weekend tot rellen en plunderingen komt in Vlaanderen, neemt toe. Het Antwerpse Openbaar Ministerie kondigt alvast aan "streng en kordaat" te zullen optreden.

"Het parket en de politiediensten hebben concrete signalen opgevangen dat er via sociale media wordt opgeroepen om volgend weekend samen te komen om op een gewelddadige manier te protesteren tegen de geldende coronamaatregelen. Daarbij wordt opgeroepen tot rellen en tot plunderingen."

"Er wordt onderzocht wie die berichten heeft opgesteld en wie zulke berichten deelt of daar extra oproepen tot geweld aan vastkoppelt."

"Het oproepen tot geweld en tot vernielingen is strafbaar en politie en parket zullen er alles aan doen om de betrokkenen te identificeren en in bepaalde gevallen te arresteren. Daar zal meteen een gevolg worden geven. Dat kan een voorleiding bij de onderzoeksrechter zijn of een dagvaarding in snelrecht. Ook tijdens eventuele gewelddadige protesten dit weekend zal er in de provincie Antwerpen snel, streng en kordaat gehandeld worden."