Koppel takelt winkeluitbater toe met koevoet: Politie verspreidt beelden

door: STS
Overval - geweld
Afbeelding bron: Federale politie

Een koppel dat een winkel wilde overvallen, heeft de winkeluitbater lelijk toegetakeld. Daarvoor gebruikten ze een koevoet.

Op vraag van het parket Halle-Vilvoorde is een opsporingsbericht verspreid om het gewelddadige koppel te kunnen vatten.

Het duo stapte op 18 mei van vorig jaar met slechte bedoelingen een winkel in de Vilvoordelaan in Zaventem binnen.

"Een dame kwam de winkel binnen en vroeg inlichtingen over een product. Ze ging naar buiten en toonde dit aan haar mededader. Uiteindelijk gingen ze beiden de winkel binnen. De man, verstopt achter een rek, haalde een koevoet uit zijn broek."

"Op het moment dat ze zich naar de kassa begaven, haalde hij zijn koevoet boven en begon hij de uitbater te slaan. Het slachtoffer probeerde zich te verdedigen en weg te vluchten, maar werd tegengehouden."

"Vervolgens nam de vrouw de koevoet en begon hiermee hevig te slaan in het gezicht van het uitbater, terwijl de man hem in een wurggreep vasthield."

Toen een dame, opgeschrikt door het lawaai, de winkel binnenstapte, hield het geweld op.

Persoonsbeschrijvingen

De man is ongeveer 1m90 lang, normaal gebouwd en heeft een getinte huidskleur. Hij sprak Portugees met een Braziliaans accent.

Hij droeg een donker mondmasker, een hoody van het merk Adidas, met in grote rode letters 'Originals' op de kap, een lange beige broek, een donkerblauwe jas en zwarte schoenen. Hij had een zwarte rugzak bij.

dader 1
Afbeelding bron: Federale politie

De dame is slank gebouwd en heeft donker haar met gekleurde lokken, dat naar achteren is gekamd en samengebonden in een staartje. Haar nagels waren in een donkere kleur gelakt. Zij sprak Frans tegen het slachtoffer, en Portugees tegen haar mededader.

Zij droeg een blauw mondmasker, een kakigroene jas in camouflagemotief, met een kap waarvan de binnenzijde rood/roze van kleur is, daaronder een pull met een afbeelding van Mickey Mouse, en sneakers in wit en rood.

dader 2
Afbeelding bron: Federale politie