Moeder van vermoorde Milan (15) vol ongeloof na verklaringen van advocaat: “Niemand ontfermde zich over hem"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Milan Meert was amper vijftien jaar oud. Hij werd in het West-Vlaamse Oostkamp het slachtoffer van een steekpartij die hij niet overleefde.

Milan vertrok vrijdagavond van bij hem thuis met zijn elektrische step. In de vooravond dook hij op bij de huurwoning van Jordy D (19) in Oostkamp. Milan stond daar met enkele kompanen om een openstaande rekening te vereffenen, zegt Patrick Bernard Martens, advocaat van Jordy D., aan Het Nieuwsblad.

Volgens de advocaat zou Milan ook een stroomstootwapen hebben bovengehaald. Zijn cliënt Jordy raakte in paniek en greep naar een mes waarmee hij Milan neerstak.

De advocaat zegt dat zijn cliënt Milan niet dood wilde, enkel dat hij en zijn kompanen zouden afdruipen. Mogelijk kwam Milan een drugsschuld vereffenen.

Milans moeder Bo heeft het erg moeilijk met de verklaring van de advocaat. Ondanks dat meerdere bronnen iets anders doen uitschijnen, ontkent ze dat haar zoon bezig was met drugsdealen.

Ze houdt vol dat hij naar Oostkamp trok “om een vriend te helpen”. “Helaas is hij gestoten op een meerderjarige rotzak met een mes. Ik heb er geen andere woorden voor”, reageert ze.

“Milans neus was gebroken en hij had zware messteken van oor tot hals en in het hart. Ze hebben mijn zoon, de jongste van de bende trouwens, neergestoken en niemand heeft zich over hem ontfermd.”

Jordy D. verscheen zondagavond voor de Brugse onderzoeksrechter. Die liet hem aanhouden op verdenking van moord.

Download nu de gratis app van Redactie24