Ouders van slachtoffer Dutroux doen schokkende ontdekking: "Nog meer slachtoffers"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het is intussen al 25 jaar geleden dat Marc Dutroux overging tot zijn barbaarse daden. Jean Lambrecks, wiens dochter Eefje één van de slachtoffer was van de pedofiel, heeft nu een boek geschreven.


 

Een pak van Dutroux zijn handlangers lopen inmiddels opnieuw vrij rond. Nochtans zitten de families van de slachtoffer met nog heel wat onbeantwoorde vragen. Vragen waarop ze misschien nooit een antwoord op gaan krijgen.

“De mensen moeten aan deze gebeurtenis blijven denken”, zegt Jean Lambrecks aan TV-Limburg. “De jeugd weet er al niets meer van. Ze begrijpen het ook niet.”

De dood van zijn dochter Eefje beheerst 25 jaar later nog steeds het leven van Lambrecks. “Je staat er mee op en je gaat er mee slapen.” De afgelopen negen jaar bekeek hij samen met zijn partner Els het volledige strafdossier.

Ze deden een schokkende ontdekking. “Het verhaal Dutroux is een afgehandelde zaak”, gaat Els verder. “Dat is geklasseerd. Ook zijn handlangers zijn veroordeeld en daar stopt het. Maar dat is net niet waar. Wij willen aantonen dat er meer slachtoffers zijn en ook meer daders. Die zijn nooit gestraft geweest en hebben zich nooit moeten verantwoorden.”