Parket heeft beslissing genomen in dossier tegen YouTuber die namen van Reuzegommers bekendmaakte

door: BVDO
vader Sanda Dia
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week maakte YouTuber Acid de namen van enkele Reuzegommers bekend. Dat werd hem niet in dank afgenomen.

Een video van YouTuber Acid zorgde vorige week voor heel veel controverse. Hij zette de namen van enkele Reuzegommers open en bloot op het internet. YouTube verwijderde de video, maar die dook later ook op heel wat andere videokanalen van het platform op. Bij Acid zelf werd de video 200.000 keer bekeken.

De advocaten van de Reuzegommers lieten weten dat dit niet kan, vanwege de privacy, maar daar trok Acid zich niets van aan. Hij maakte zich zelfs al klaar voor een rechtszaak. Toch lijkt het weinig waarschijnlijk dat de Reuzegommers zin hebben in een nieuw proces.

Ook voorzitter Sammy Mahdi van CD&V mengde zich in de discussie en toonde zijn steun aan Acid in een eigen video. Dat werd hem door premier Alexander De Croo, minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en het gerecht niet in dank afgenomen.

Het was te verwachten dat Acid zwaarder zou kunnen gestraft worden dan de Reuzegommers zelf, wat tot veel verontwaardiging leidde. Het parket besliste nu echter dat Acid niet vervolgd zal worden.