Politie zoekt gevaarlijke gangster die niet aarzelt om te schieten

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar een man die een gewapende overval gepleegd heeft op een juwelier.

Op 9 maart stapte de man binnen in een juwelierszaak op de Place Bosch in Waver. Hij wachtte rustig zijn beurt af en deed alsof hij geïnteresseerd was in juwelen.

"Ondanks de aanwezigheid van een vrouw en haar twee jonge kinderen, ging de verdachte achter de toonbank en bedreigde hij de winkelbediende met een vuurwapen. Toen vroeg hij aan het meisje om zijn rugzak te geven", laat de politie weten.

"De verdachte stal de inhoud van de kluis en dwong de medewerker vervolgens de etalage te openen om de tentoongestelde stukken te stelen."

Toevallig verliet de overvaller de zaak toen de uitbater binnenkwam. Toen die hoorde wat er gebeurd was, ging hij achter hem aan. "Verderop in de straat draaide de verdachte zich om en vuurde hij een schot af op het slachtoffer. De man raakte gewond aan zijn kuit."

Persoonsbeschrijving

"De verdachte is normaal gebouwd en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij heeft kortgeknipt haar, naar rechts gekamd en kortgeschoren aan de zijkanten. Hij heeft opvallende wenkbrauwen en droeg een bril. Hij had een netjes getrimde stoppelbaard."

"Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze jeansbroek, een donkere jas met kap en licht geruite voering en zwarte sportschoenen van het merk Nike. Hij droeg ook twee mondmaskers en een zwarte rugzak."

Wie informatie kan geven over de feiten of de verdachte, kan contact opnemen met de politie via een e-mail naar opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30.300.