Studente verkracht in berghok naast toiletten van café: "Zelfs moeite met papa en broers te vertrouwen"

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen heeft de federale politie een opsporingsbericht verspreid. Er wordt gezocht naar een man die een studente verkracht heeft.

De 20-jarige studente ging op woensdag 29 september 2021 naar de Student Kick-Off in Gent. Rond 03.15 uur keerde ze huiswaarts.

"Op de terugweg moest ze dringend naar het toilet en stapte ze een willekeurig café binnen in de Overpoortstraat, café 'De Coulissen'. Op het ogenblik dat ze stond aan te schuiven aan de damestoiletten werd ze door een man vastgenomen en in een berging getrokken. Daar werd ze door de man verkracht", meldt het parket.

Op basis van de beschrijving die het slachtoffer gaf van de man, werd een robotfoto opgesteld. "De verdachte is een jongeman van 20-25 jaar en van vreemde origine. Hij sprak Nederlands met een accent. Hij heeft donkere ogen, donker haar en een baard. De verdachte is ook sterk gespierd."

Angstaanvallen

"Ik moet slaapmedicatie nemen om te kunnen slapen, omdat ik heel veel last heb van paniekaanvallen en angstaanvallen", vertelde het slachtoffer in 'Faroek'.

"Ik ben veel stiller geworden. Ik heb het nu ook heel moeilijk met vertrouwen, vooral met mannelijke vertrouwenscontacten. Zelfs met mijn papa en mijn broers, wat heel moeilijk is omdat je weet dat die je nooit iets zouden aandoen."

Wie informatie kan verstrekken, kan de politie contacteren via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu, of via het gratis nummer 0800/30.300.