Vrouw belandt in de cel voor hulp aan transmigranten na tip van winkelier

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw uit Oudenburg, in de buurt van Oostende, is vorig weekend in de cel beland omdat ze hulp bood aan migranten. De vrouw was, zo bleek achteraf, niet aan haar proefstuk toe.

De vrouw vangt al vier jaar transmigranten op bij haar thuis. Ze geeft hen eten, sanitair en een slaapplaats. De vrouw werd afgelopen weekend opgepakt en in de cel gestopt voor hulp aan illegale migratie. Ze had twee opblaasbare boten met motor ter waarde van 3.000 euro gekocht waarmee de transmigranten het Kanaal konden oversteken.

Dat deed ze in een gespecialiseerde handelszaak in Izegem, samen met drie Soedanese vluchtelingen. De eigenaar van de winkel verwittigde de politie. De vrouw moest een nacht in de cel doorbrengen.

De vrouw beseft dat ze fout is geweest. "Ik heb enkel en alleen willen helpen. Maar ik geef toe: ik ben te ver gegaan. Al waren mijn intenties goed”, zei ze aan Het Nieuwsblad.

Een week ervoor kocht ze al een boot voor andere transmigranten. Zij maakten succesvol de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk. “Ik kreeg foto's van hen waarop te zien is dat ze er geraakt waren. En hoe gelukkig ze waren. Daarvoor doe ik het”, besluit de vrouw.