Vrouw staat doodsangsten uit in eigen huis: "Ze werd gekneveld, geslagen en beroofd"

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar twee mannen die een vrouw bedreigd, mishandeld en beroofd hebben. Er is een opsporingsbericht verspreid.

De twee mannen pleegden op 14 december 2022 tussen 19.10 uur en 19.40 uur een diefstal met geweld in een woning in de Toeffelhoek in Boechout.

"Ze drongen via de tuin de woning van het slachtoffer binnen, bedreigden haar met een mes en pepperspray, hielden haar in bedwang, knevelden haar, sloegen haar, bedreigden haar met de dood en stalen uiteindelijk de inhoud van haar kluis, met name juwelen."

"De eerste verdachte is ongeveer 1m75 lang en struis gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een buff met gaten ter hoogte van de ogen, een donkere donsjas, een zwarte joggingbroek, zwarte sportschoenen en zwarte, leren handschoenen."

"De tweede verdachte is tussen 1m80 en 1m90 lang en normaal gebouwd. Hij droeg een zwarte bivakmuts, een zwarte jas met een fluorescerend stuk ter hoogte van de linkerzak, een zwarte broek, zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen."

"De twee spraken Engels met het slachtoffer en een andere taal onderling."

De speurders zijn op zoek naar getuigen die op het ogenblik van de feiten verdachte handelingen hebben gezien of die camerabeelden ter beschikking hebben van in de buurt. Er wordt ook gevraagd om op te letten wanneer er juwelen te koop worden aangeboden. De meeste gestolen juwelen zijn gegraveerd met een AU750-stempel.

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30.300 de politie te contacteren.