Wees op je hoede voor valse Facebookpagina van oplichters: Voeren veel druk op je uit

door: PMN
Facebook - smartphone
Afbeelding bron: Pixabay

Er is op Facebook een pagina die vals blijkt te zijn. Safe on Web waarschuwt voor deze pagina. Wees dus op je hoede!

Een valse Facebookpagina van Partenamut gaat momenteel de ronde. Het is een pagina gemaakt door oplichters. Ze stelen dus de identiteit van Partenamut.

Op de valse Facebookpagina wordt een wedstrijd georganiseerd om de volgers te misleiden. Het is gebaseerd op een concreet voorbeeld: cybercriminelen hebben de vorige actie van Partenamut gekopieerd met een wedstrijd en prijzen. Alleen is het deze keer een scam.

Oplichters hebben valse Facebookpagina in naam van Partenamut gemaakt

Als mensen hun prijs in ontvangst willen nemen, moeten ze verschillende acties ondernemen. Ze moeten op een link klikken, hun deelname bevestigen, geen WIFI gebruiken en snel reageren. Als je niet snel reageert wordt je gediskwalificeerd.

De oplichters voeren op die manier veel druk op je uit om snel te reageren. Hun betrachting is om zoveel mogelijk persoonlijke informatie over hun slachtoffer te verzamelen.

Als je een dergelijk bericht ziet komen, kan je het best zo snel mogelijk verwijderen. Je kan het valse bericht herkennen aan de link in het bericht. Er staat een link naar partenamut.myfreesites.net.