Bram Verbruggen schrikt van vreemd verzoek van vrouw: "Een heel negatief persoon"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Bram Verbruggen is nu al enkele jaren weerman bij de VRT. Dat gaat gepaard met heel wat bekendheid, en dat heeft soms negatieve gevolgen.

Verbruggen zei eerder al dat mensen hem onterecht de schuld geven voor het slechte weer van de laatste tijd. Maar daar houdt het niet bij op. Hij krijg ook veel berichten toegestuurd, die vaak niet positief zijn.

Op Radio 1 vertelde hij hierover. "Er zijn mensen die effectief hun beklag doen, en als we het weer dan een beetje proberen te verklaren, schieten ze kwaad in hun pen en sturen ze allerhande complottheorieën onze kant op. Waar natuurlijk niets van aan is."

"Het zou beter zijn moest ik daar niet op ingaan, maar ik kan het niet laten om de wetenschappelijke kant van het verhaal ook met die mensen te delen en toch een antwoord te bieden op de vragen die ze hebben."

Sociale media

"Ook de drempel van sociale media is zo laag, dat we heel regelmatig berichtjes krijgen. Er is bijvoorbeeld een vrouw van middelbare leeftijd - ik ken haar niet persoonlijk - die mij wel wekelijks een bericht op Facebook stuurt en die constant vraagt om slecht weer."

"Ik heb geen idee waarom, ik heb er nog nooit op geantwoord. Maar ik krijg dus wel wekelijks een berichtje van haar. Op zich stoort het mij niet, ik heb haar nog niet geblokkeerd. Maar het is echt wel een heel negatief persoon, die graag haar negativiteit even tot bij mij brengt."

Volg Redactie24 nu op Instagram