"Dat wordt de mooiste dag van de week"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Officieel is de lente begonnen, maar in het weer is dat nog niet meteen te zien. Toch lijkt het de komende dagen wat beter te worden. Zeker volgende week zou het echt lente zijn.

"Vannacht komen er veel wolken opzetten, maar het blijft wel droog", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "De temperatuur zakt tot ergens tussen 0 en 6 graden. Dinsdag staat in het teken van droog weer, met veel bewolking en een opklaring. De wind draait wat, waardoor er temperaturen tot 12 graden mogelijk zijn."

"Woensdag is de mooiste dag van de week, met heel veel zonneschijn. Na de middag zijn er wat wolkenvelden, maar met temperaturen van 10 tot 14 graden zal het zeker als lente aanvoelen."

"Donderdag start met veel bewolking door een zwakke storing die even passeert. Veel meer dan wat gemiezer zal dat echter niet opleveren. In de namiddag zijn er brede opklaringen vanaf het westen en stijgt het kwik naar 12 graden."

"Vrijdag blijft het eerst droog bij 12 tot 13 graden. Vanaf het westen passeert er een actieve storing die pas tegen de avond het oosten van het land zal bereiken. Zaterdag blijft het regenen, maar wordt het droger. Vanaf zondag stijgt de luchtdruk en wordt het droger en zachter. Dat zal voor volgende week temperaturen van 15 graden en meer opleveren."