David Dehenauw ziet enkele verschrikkelijke dagen op ons afkomen

door: BVDO
regen onweer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vandaag waarschuwde het KMI al voor nieuw stormweer. Voor de kuststreek geldt vanavond opnieuw code oranje.

De windsnelheid neemt toe en zal vanavond en vannacht mogelijk voor nieuwe overlast en schade zorgen, zo vertelt weerman David Dehenauw aan Het Laatste Nieuws.

Er zal vanavond en vannacht van aan de kust ook een actief koufront vanuit het westen over ons land trekken, met felle regen of buien. Ook korrelhagel en sneeuw zijn mogelijk, zeker in de Ardennen.

Maandag volgen er opnieuw veel buien, afgewisseld met opklaringen. “Die buien kunnen soms intens zijn, met kans op korrelhagel en mogelijk een onweer. In de Ardennen zijn de buien nog winters van aard, met in de Hoge Venen mogelijk een accumulatie van verschillende centimeters sneeuw”, zegt Dehenauw.

Dinsdag begint met opklaringen, maar al snel komt er een nieuwe storing vanaf het westen. Het kwik klimt wel naar 9 graden in Vlaanderen.

“Woensdag zou een mobiele hogedrukwig voor droog en overwegend zonnig weer zorgen. In de Hoge Ardennen is er ‘s morgens aanvankelijk lage bewolking mogelijk. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden bij een zwakke tot matige wind”, besluit Dehenauw.