David Dehenauw ziet regen verschijnen: "Maar daarna dit mooie weer"

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: VTM

David Dehenauw zegt dat er een periode met behoorlijk weer zit aan te komen. Maar eerst krijgen we nog wat regen en buien.

Vrijdag werd een mooie zomerdag, met temperaturen tot 27 graden in het binnenland, 28 graden in de Kempen en 23 graden aan de kust.

"In Limburg kregen ze de meeste zon. Ook elders waren er zonnige perioden, maar soms met wolkenvelden", zei David Dehenauw op VTM. "Op het einde van de namiddag en in de vroege avond neemt de kans op een plaatselijke regen- of onweersbui toe."

Vannacht zal dat ook het geval zijn. "Er kan lokaal een onweer bij zitten in de oostelijke helft van het land. In het westen is het eerst nog vaak droog en komt er later pas regen opzetten."

Zaterdag gaat met perioden van regen of buien start. "Aan zee is het al vrij snel droog, met bredere opklaringen. Elders is er eerst nog die regenzone, zeker in de oostelijke helft van het land en in delen van Oost-Vlaanderen. Daarna wordt het ook daar droger, met opklaringen en wolkenvelden."

De temperaturen moeten een beetje inleveren. Het wordt 24 graden in het binnenland en 22 graden aan de kust.

Ook voor de periode daarna ziet het er goed uit. "We krijgen behoorlijk weer voor de rest van de week", voorspelt Dehenauw.