"De koudste nacht van de week komt eraan"

door: BVDO

Vandaag viel de regen op vele plaatsen met bakken uit de lucht. Het was met slechts 6 graden ook veel frisser dan gisteren. Voor de rest van de week wordt het droger, maar ook kouder.

"De buien verdwijnen richting Duitsland", zegt weerman Frank Deboosere op Radio 2. "Na middernacht is het overal droog. Er komen opklaringen vanuit Nederland, maar de temperaturen geraken vannacht moeilijk boven het vriespunt. Het wordt dus opletten morgenochtend, het kan glad worden op de weg."

"Vrijdag komt er meer bewolking, maar blijft het wel droog. De temperatuur gaat niet hoger dan 7 graden. De nacht van vrijdag op zaterdag is zeer helder, waardoor het fiks gaat afkoelen. -1 aan de kust, -4 in het centrum van het land en tot -7 graden in Hoog-België."

"Zaterdag is er heel veel zonneschijn, met een briesje uit het noordoosten. De temperatuur blijft identiek aan vrijdag. De nacht naar zondag wordt de koudste van de week. Met -5 graden en minder in het centrum van het land. Zondag blijft zonnig, maar het kwik stijgt niet boven de 6 graden. Maandag blijft nog droog, dinsdag komt er bewolking en vanaf woensdag is er veel regen en wind."