Deze week krijgen we typisch Belgisch zomerweer met ook wat regen: ‘Maar nieuwe hitte is in aantocht’

door: PMN
zomer
Afbeelding bron: Photonews

Deze week krijgen we te maken met een weersverandering. De grote hitte van de voorbije weken zijn we weer kwijt. Dat maakt plaats voor onder meer wat neerslag die voor de natuur meer dan welkom is.

Deze week staat België een typische Belgische zomer te wachten, met een mix van zonnige periodes en buien. Volgens Weerplaza zullen de temperaturen rond de 23 graden blijven hangen. Hoewel het weer wat onvoorspelbaar kan zijn, belooft het een gevarieerde week te worden voor degenen die van het typische Belgische zomerweer willen genieten.

Veranderingen op Komst: Warmere lucht en droogte in zicht

De week van 3 tot 10 juli brengt echter verandering met zich mee voor België. We zullen hoogstwaarschijnlijk terechtkomen in een zuidelijke luchtstroom, wat betekent dat er warmere lucht ons land zal bereiken. Bovendien voorspelt men ook droog weer voor die periode.

Op veel regen moeten we in juli niet rekenen aangezien er tijdens de derde en vierde week van die maand nog steeds weinig tot geen neerslag zal vallen. De temperaturen zullen naar verwachting boven het gemiddelde uitkomen. Zonnige dagen en warme temperaturen zullen het weerbeeld bepalen.

Lange Termijnverwachting: Enige Onzekerheid

Er moet wel worden benadrukt worden dat het hier gaat om een lange termijnverwachting en er altijd enige onzekerheid blijft bestaan. Weersomstandigheden kunnen snel veranderen en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste voorspellingen. Desalniettemin lijkt het de komende weken opnieuw heel droog en warm te worden.

Tags zomer