Sabine Hagedoren voorspelt: "Dan wordt het echt mooi weer"

door: BVDO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Nog eventjes op de tanden bijten. We hoorden het de voorbije maanden al vaak. Ook met het weer is het zo, maar vanaf dit weekend komen er enkele heel mooie dagen aan.

"Een storing trekt vanavond en vannacht weg naar het oosten", zegt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "Het wordt droog, maar na middernacht komen er meer wolken aan. Aan zee kan dat voor wat gedruppel zorgen. De temperatuur ligt tussen 2 en 8 graden."

"Vrijdag neemt een mooie start met behoorlijk wat zon, maar er komen meer wolken aan. Daarachter zit een actieve storing, al zal de neerslag vooral voor 's avonds en 's nachts zijn. Er komt ook meer wind opzetten bij temperaturen tussen 10 en 15 graden."

Het weekend ziet er nog niet echt top uit. Er kunnen enkele buien vallen en de temperatuur blijft steken op zo'n 10 graden op zaterdag.

"Zondag wordt het droger, maar komen de opklaringen eraan. De temperatuur begint te stijgen en begin volgende week krijgen we dan echt mooi weer met temperaturen die naar 20 graden gaan. Dinsdag wordt echt een toppertje, maar vanaf woensdag is het weer voorbij."