Sabine Hagedoren waarschuwt voor wat ons deze week te wachten staat

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Sneeuw en vrieskou, daar krijgen we op dit moment mee af te rekenen. Weervrouw Sabine Hagedoren laat weten dat er ons nog enkele ijskoude dagen te wachten staan.

"Vannacht is er nog een ijzige wind en blijft het behoorlijk bewolkt, met temperaturen van -7 aan de kust tot -13 in Antwerpen en de Kempen", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "Op het einde van de nacht komen er vanaf het noorden opklaringen en dan kan de temperatuur nog wat dieper zakken."

"Het hogedrukgebied boven Scandinavië breidt zich uit tot bij ons, waardoor we enkele dagen met hetzelfde weer blijven zitten. Er komen brede opklaringen, met enkel woensdag kans op wat extra sneeuw, maar de temperaturen blijven tussen -1 en -6 ontzettend koud. Dat blijft zo zeker tot zaterdag. Alle bevroren sneeuw blijft dus ook liggen."

"En 's nachts wordt het ontzettend koud. De temperatuur zakt tussen -5 en -10 overal, met uitschieters in de Ardennen tot wel -15 graden. Vanaf zaterdag ruimt de wind naar het zuidoosten, waardoor het vanaf zondag begint te dooien."