Weer springt van dag tot dag: "We krijgen gewoon alles wat je kan denken"

door: BVDO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Het weer maakt de komende dagen fikse bokkensprongen. Wat je maar kan bedenken, je zal het allemaal krijgen de komende dagen.

"Er is vanavond en vannacht nog een kans op buien", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "Die maken echter plaats voor brede opklaringen, waardoor de temperatuur daalt. Het zal lichtjes vriezen, met ijsplekken mogelijks tot gevolg. Enkel aan de kust blijft het positief met 3 graden."

"Vrijdag begint koud en met wolken, maar later op de dag komt de zon erdoor. De bewolking zal echter snel terug zijn. Toch blijft het droog. De temperatuur gaat ergens tussen 2 en 8 graden liggen. 's Nachts gaat het overal vriezen. -2 tot -3 voor Vlaanderen, tot zelfs -10 in Hoog-België."

"Zaterdag zijn er meer wolken, maar het blijft droog met opklaringen. De temperatuur bedraagt ongeveer 5 graden. De kans op regen wordt wel groter naarmate de dag vordert. Zondag komen er heel wat storingen aan, maar het is moeilijk te zeggen wanneer dat zal zijn."

"Maandag zal er veel ochtendgrijs zijn, in de namiddag komt er een streepje zon door. Het wordt zachter. Dinsdag tot 10 graden, woensdag al 12. Het lentegevoel komt er toch een beetje aan."