Zomerweer in aantocht, maar wees voorzichtig: Die dag is het risico groter

door: PMN
Lente - zomer - zonnig
Afbeelding bron: Pixabay

Er is zomerweer in aantocht. Dat blijkt toch uit de recentste weersvoorspellingen. Het is belangrijk om je jezelf goed te beschermen tegen de eerste warmte van het jaar.

Het is natuurlijk nog vroeg, maar zoals de weermodellen het nu voorspellen, wacht ons zaterdag de eerste zomerdag van het jaar. De temperatuur kan dan stijgen naar 24 graden. Dat wordt genieten geblazen!

Na de vele regen is zo’n zomerdag meer dan welkom. Genieten moet maar je jezelf beschermen tegen de zon ook. Tijdens de eerste zomerdag van het jaar loop altijd een groter risico.

Eerste zomerdag is schadelijker omdat je huid niet meer gewend is aan de zon

De eerste zomerdag van het jaar kan schadelijker zijn voor je huid dat een nazomerdag. De reden is dat je huid nog niet gewend is aan de zon. Het is daarom heel belangrijk om je jezelf voldoende te beschermen.

Je huid kan je het best beschermen met zonnebrandcrème. Ook het dragen van een zonnebril en een hoed of pet wordt aangeraden. Op die manier kan je huidschade vookomen. Blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid of zelfs huidkanker. Bescherm je huid dus goed, zeker bij de eerste blootstelling aan de zon na de winterperiode.

Tags zomerweer