Hond ontsnapt in Deurne en valt groep spelende kinderen aan: Bloedend meisje van 9 jaar met spoed naar het ziekenhuis gebracht

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay/Google Maps
In Deurne heeft een hond een groep spelende kinderen aangevallen. De hond greep een 9-jarig meisje vast toen die uit schrik naar binnen wilde lopen.

Het incident gebeurde donderdagavond iets na 18 uur in de Boshovenstraat in Deurne. In een appartement in de Paulus Beyestraat wordt op de deur geklopt. De bewoner, die anoniem wenst te blijven, zet zijn voordeur op een kier om te kijken wie er is.

De bovenburen hebben per ongeluk de deur aangeraakt terwijl ze hun boodschappen de trap op zeulen. Intussen kan Razer, de hond van de bewoner ontsnappen. Het gaat om een American bully, een soort pitbull, schrijft Gazet van Antwerpen.

Razer stormt op een groep spelende kinderen af. Die krijgen schrik en zetten het op een lopen. De 9-jarige Amina loopt naar huis, maar wordt ter hoogte van de voordeur gegrepen door de hond. De hond zet zijn tanden in haar arm, schouder en oor.

Een buurvrouw en een buurman kunnen Razer van het meisje halen en binden hem vast aan een gevel. Het bloedende meisje werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Haar oor, ooglid en schouder moeten worden gehecht. Al bij al blijken haar verwondingen mee te vallen: ze mag dezelfde avond nog naar huis en stelt het momenteel goed.

Het baasje van de hond is een invalide man die moeilijk te been is. “Ik voel me hier heel slecht over. Ik heb tranen met tuiten gejankt terwijl ik mijn verklaring aan de politie gaf. Ik vind het zo erg voor dat meisje. Haar verwondingen vallen dan misschien mee, een trauma is snel opgelopen.”

“Als een kind wegloopt, dan ziet die hond dat als een prooi. Die gaat erachteraan. Ik heb ook nog twee andere honden en je mag me mijn honden niet afpakken. Het is het enige dat ik nog heb.”

Tags deurne hond