VTM

Marieke Vervoort: “Het is voor mij een droom die uitkomt, kippenvel!”

bron: Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Aan het Sportimonium, het sport- en olympisch museum in Hofstade, loopt er sinds gisteren een speciale tentoonstelling. Die gaat over Marieke Vervoort.

Marieke strijdt al heel haar leven tegen een ongeneeslijke spierziekte. Met de expo hoopt de 38-jarige dat het mensen kan inspireren en ze zich kunnen optrekken aan haar levensverhaal.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik hier in het Sportimonium tussen al die grootheden mag staan”, verklaart Marieke in Metro. “Het is een soort van droom die uitkomt, een wens die in vervulling gaat. Bij het zien van de expo flitsten heel wat momenten uit mijn carrière door mijn hoofd: kippenvel.” 

Boodschap
“Ik hoop dat het publiek talrijk afzakt naar Hofstade en dat de mensen mijn boodschap onthouden. Ik wil mensen inspireren, duidelijk maken dat genieten van kleine dingen, positief zijn en karakter tonen heel belangrijk zijn in het leven.”

“Ik wil toch ook dat het publiek dat beseft, dat niet alles rozengeur en maneschijn is en er een keerzijde van de medaille is. Mijn leven is zwaar, bij momenten zelfs mensonwaardig. Maar ik blijf dankzij de steun van vrienden en familie vechtlust hebben.”