Drie honden zitten vast in snikhete auto op parking van Brugs ziekenhuis: Twee van hen zijn gestorven

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Zaterdagavond zaten drie honden opgesloten in een auto op de parking van het AZ Sint-Jan in Brugge. Twee van hen overleefden het niet.

Het waren voorbijgangers die de honden opmerkten. Ze verwittigden de politie. Een Berner Sennenhond bleek toen al te zijn overleden door uitdroging, weet Het Laatste Nieuws.

BERNER SENNER OVERLEDEN
De politie verwittigde meteen hulporganisatie Blauwe Kruis en die deden een oproep naar een dierenarts. Intussen werd een ruit van de auto stukgeslagen om de dieren te bevrijden. Voor een Berner sennen kon geen hulp meer baten, de andere vocht op dat moment nog voor zijn leven. Een derde hond, een Lhasa apso (een veel kleiner ras uit Tibet) doorstond de loden hitte veel beter.

DRIE LITERS WATERS
Leden van het Blauwe Kruis begonnen onmiddellijk met de overhitte Berner sennen af te koelen met natte handdoeken en kregen een zak met ijs van het personeel van het ziekenhuis. “Om 18 uur gaf de dierenarts het dier liters water, een infuus en medicatie”, luidt het.

"GEVOCHTEN TOT DE LAATSTE SNIK"
“We hebben gevochten tot de laatste snik maar het mocht niet baten”, reageert het Blauwe Kruis verslagen. “Om 18.40 uur blies ook de Berner Sennen van amper 2 jaar oud zijn laatste adem uit. De andere hond was amper 6. Het is een regelrechte schande. Ons hart is gebroken.”

PV IN DE BUS
De politie kon achterhalen dat de auto was van mensen uit Rochefort waren. Ze mogen zich aan een PV verwachten. Uit onderzoek bleek dat de dieren daar al voor het middaguur opgesloten zaten. De Vlaamse Inspectiedienst voor Dierenwelzijn werd verwittigd.