Drie piepjonge jongens stichten brand in Turnhout

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Drie jonge kinderen hebben aan een buitenschoolse kinderopvang in Turnhout brand gesticht. Ze staken een papiercontainer in brand.

Volgens Het Laatste Nieuws waren de jongeren erg geschrokken over wat ze gedaan hadden. Ze probeerden het vuur zelf nog te blussen met flesjes, maar tevergeefs.

Een voorbijganger zag het gebeuren en verwittigde de brandweer. Die kon voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidde naar het nabijgelegen gebouw. Alleen de gevel werd zwartgeblaker.

LUCIFERS
Bij de container werden er ook lucifers gevonden. Zo was het al snel duidelijk dat de brand aangestoken was. De toevallige passant had ook gezien hoe drie kinderen over de poort klommen en zich uit de voeten maakten.

De politie kon de piepjonge daders identificeren. De jongste was amper 10 jaar oud, de oudste 15 jaar. "Hun ouders reageerden geschokt", zegt schepen Peter Segers. "Twee van de drie kinderen zijn zich inmiddels samen met hun ouders komen verontschuldigen.

De zaak is doorgegeven aan de verzerkeringen. Mogelijk komt er ook nog een juridisdch staartje aan de zaak, maar dat is nog onduidelijk.

Tags turnhout