Schokkende verkeersagressie in Charleroi: Fietsende tiener meermaals opzettelijk aangereden door automobilist

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Gilly (Charleroi) was er een extreem geval van verkeersagressie. Daar werd een tiener meermaals opzettelijk aangereden door een automobilist.

Het incident deed zich dinsdag voor rond 14.30 uur. Een auto sneed een 17-jarige fietser de pas af. Nadat de fietser zijn beklag deed, vertraagde de wagen. Het Nieuwsblad vernam dat de automobilist daarna een beker milkshake naar de tiener gooide.

Daarna liet de automobilist de tiener voor om hem dan opzettelijk aan te rijden. Wanneer de jongen terug rechtstond gaf de automobilist opnieuw plankgas en reed hem opnieuw aan. Een derde keer kon de fietser hem ontwijken.

Vervolgens stapte de bestuurder uit zijn wagen en toen hij aanstalten maakte om de jongen te lijf te gaan, werd hij door omstaanders tegengehouden. Zij hielden de man vast tot de politie ter plaatse was.

De automobilist moest woensdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij wordt aangehouden voor poging tot doodslag. De man zit niet in de gevangenis, maar moet wel een elektronische enkelband dragen.

Tags charleroi