Hevige onweersbuien op komst met plaatselijk stevige rukwinden: KMI waarschuwt met code oranje

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Het wordt vandaag weer uitkijken voor hevige onweersbuien. Die zijn afkomstig uit Frankrijk en zouden in de namiddag ons land bereiken.

Vanochtend wordt het wolkendek geleidelijk dikker en breiden regen en buien zich geleidelijk verder uit vanaf de Franse grens. Hier en daar ontstaan er onweerscellen die kunnen gepaard gaan met hagel en overvloedige neerslag.

Na de middag wakkert de wind aan. In sommige streken zou die zelfs tijdelijk krachtig of zeer krachtig kunnen worden. We moeten dan ook rekening houden met zware windstoten. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en 25 of 26 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. In de loop van de avond trekken de hevige onweders weg richting Nederland.

PARKEN DICHT
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kondigt alvast aan dat vanaf 12 uur alle parken sluiten. Ze zullen pas morgenochtend opnieuw openen. De parkeerterreinen van het Zoniënwoud die zich op het grondgebied van het gewest bevinden, zijn gisteren om 22 uur al dichtgegaan. Ook die gaan morgenochtend weer open.

Intussen waarschuwt het KMI met code oranje. Dat betekent dat er verspreid kans is op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien en/of hevige rukwinden kunnen vrij grote schade veroorzaken aan gebouwen en voor wateroverlast zorgen. Ook ontwortelde bomen en blikseminslagen zijn mogelijke gevolgen. Wees op uw hoede en begeef u zo weinig mogelijk in het verkeer.

Tags brussel kmi