VTM

Willy Sommers heeft alarmerend nieuws gekregen over zijn moeder: "Ik kan er niet van slapen, ik voel me een wrak"

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Willy Sommers maakt zich zorgen om zijn 90-jarige moeder. Het gaat momenteel niet zo goed met haar.

"Ze is onlangs nog zwaar gevallen", legt Willy uit in TV-Story. "Ze heeft een schouderbreuk opgelopen en heeft nog erg veel pijn. We proberen die wel te verzachten met medicatie, want opereren op haar leeftijd gaat niet meer. De artsen willen dat risico niet meer nemen. (stilte) Het is ook niet de eerste keer dat het gebeurt. Twee jaar geleden heeft mama al haar heup gebroken. Ook omdat ze plots draaierig werd en viel. Dat is best wel schrikken."

"We hebben al voorgesteld om naar een service at met verzorging te gaan, maar daar wil ze niet van weten. Ze wil in haar huisje blijven, en een oude boom verplaats je niet zomaar. Maar als ze volledig immobiel wordt, zal ze toch geen andere keuze hebben, denk ik. Alleen wil ze graag sterven in het huis waar haar man gestorven is."

Moet Willy binnnenkort afscheid van haar nemen? "Ik sta daar elke dag bij stil, waardoor ik ’s nachts ook minder goed slaap. Elke keer verwacht ik telefoon. Daardoor voel ik me soms een wrak. Ik maak me echt zorgen om mama. Stel dat ze ’s nachts valt wanneer ze naar het toilet gaat. Pas ’s morgens vroeg komt de verpleger langs. Ik mag er niet aan denken. Maar inderdaad, jammer genoeg kan niemand eeuwig blijven leven."