Frank Deboosere trekt aan de alarmbel: “Dat is niet meer dan wat kattenpis, daar redden we het niet mee”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het weekend kondigt zich niet veelbelovend aan. Het ziet er naar uit dat we vooral binnen zullen moeten blijven.

"Het is ontzettend droog. Het zou echt moeten regen", zegt weerman Frank Deboosere bij Radio 2. "Er is gisteren wel een beetje regen gevallen, maar dat is kattenpis. Voor de natuur is dat echt twee keer niks."

"Sinds het begin van het jaar hebben we in Ukkel maar 2/3de gekregen van de normale neerslag. In het westen van het land is er nog minder gevallen. We gaan heel veel regen nodig hebben de komende tijd."

VANDAAG
"Vandaag kregen we meestal droog weer. De temperatuur klom naar zo’n 13 graden, "dat is een goed gemiddelde. Volgende nacht veel wolken en de wind wakkert wat aan." 

VRIJDAG
"Morgen komt er een regenzone langs. Die zou in de namiddag van de kust naar de Ardennen trekken. We verwachten 2 tot 4 liter water per vierkante meter. Dat zijn een paar plassen, maar dat zal snel weg zijn. De wind wakkert ook aan. We halen morgen nog 12 graden."

ZATERDAG
"Dan begint ook de afkoeling. Zaterdag kunnen er al in het noordwesten van het land wat buien zijn. Dat kunnen aan de kust felle buien zijn, in het binnenland zijn die minder fel. Af en toe krijgen we wel de zon te zien, maar het wordt niet warmer dan 10 graden."

ZONDAG
"Zondag is de wind doorgedraaid naar het noordoosten. Die waait echt scherp. Dat gaat koud aanvoelen. We krijgen dan 8 graden. Dat is ruimschoots te fris voor de tijd van het jaar. Het blijft wel meestal droog."

VOLGENDE WEEK
"Dat zal ook maandag zo zijn. Dan bedraagt de maximumtemperatuur een graad of 7. Ook dinsdag niet veel meer dan 7 graden. Vanaf het tweede deel van volgende week wordt het terug droger en minder koud. We gaan dan terug naar een 12 graden."