Koningin Mathilde heeft veel stress: “Dat komt door mijn dochter Elisabeth”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth viert vandaag haar 17de verjaardag. Ze doet niet bij haar ouders thuis, maar wel op haar nieuwe school in Wales. Het zal voor haar dus een dag zijn met gemengde gevoelens.

Haar ouders, koning Filip en koningin Mathilde, kunnen haar vandaag alleen maar telefonisch of via Skype gelukkige verjaardag wensen. Tijdens de herfstvakantie keert Elisabeth voor het eerst in negen weken terug huiswaarts.

Het Nieuwsblad heeft vernomen dat dit koningin Mathilde wel erg zenuwachtig maakt. Ze had al eerder gezegd dat het aanpassen is, nu haar oudste van vier kinderen de deur uit is. Maar, zo stelt ze nu vast, Elisabeth doet het goed in Wales. En dat is het belangrijkste. 

Sinds haar verschijning op 21 juli tijdens de nationale feestdag is de aandacht omtrent Elisabeth gigantisch toegenomen. De zelfbewuste tiener had ook zelf beslist wat ze droeg. Een lange bloemetjesjurk van Maje, waar ze graag shopt. Gecombineerd met hoge hakken van hetzelfde Franse modemerk. 

Hoe ouder Elisabeth wordt, hoe meer aandacht ze krijgt. De jonge prinses kan maar beter wennen aan die aandacht want dat zal zo nog de rest van haar leven zijn.