Frank Deboosere: “Er komt een felle regenzone onze richting uit en dat nog is niet alles”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wie dacht dit weekend nog eens van het goede weer te profiteren is er aan voor de moeite. Er staat ons geen aangenaam weer te wachten.

“Het wordt een heel koud weekend. We zijn het niet meer gewoon dat we onder de gemiddelde temperatuur duiken. Het is wel maar tijdelijk. Vandaag haalden we bijvoorbeeld nog 13 graden. Er trok een regenzone over ons land, maar dat is voor de natuur maar een peulschil”, zegt Frank Deboosere bij Radio 2.

“Morgen wordt het nog wat kouder. De wind draait dan ook naar het noordwesten. In het westen aan de kust kunnen er na middernacht felle buien vallen. Morgen is het land in twee gesplitst: in het oosten zullen ze niet veel buien krijgen en duikt de zon ook regelmatig op. Hoe meer je naar richting kust gaat, hoe feller de buien. Het wordt niet warmer dan 10 graden.”

VOLGENDE WEEK
“We worden zondag wakker met een strakke noordoostenwind. De dag zal grotendeels droog verlopen. Het is koud met maximum acht graden. In Hoog-België kan er maandag ook wat smeltende sneeuw vallen. Dat is normaal want we gaan richting november.”

“Dinsdag krijgen we een fikse regenzone over ons heen. Daarbij staat ook nog eens veel wind. We krijgen opnieuw maar 9 graden. Het tweede deel van volgende week wordt het rustiger en droger. De temperatuur stijgt dan weer naar 13 graden.”