Frank Deboosere: “Dan moeten we echt wel uitkijken want het kan gevaarlijk worden”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De zon zou vandaag geschenen moeten hebben. Dat bleek niet het geval te zijn.

“Ik had vandaag echt wel meer zon verwacht. De voorspelling van gisteren klopte niet. Het werd vandaag maar 2 graden. Het blijft wel droog”, legt weerman Frank Deboosere uit bij Radio 2.

“Voor volgende nacht zitten we overigens met hetzelfde probleem. Dan is er ook weer die laaghangende bewolking. De computermodellen zijn het er niet over eens of die bewolking blijft hangen of niet. Vannacht kan de temperaturen dalen tot -6 graden. Rijmplekken zijn mogelijk en ook CO2-intoxicatie is mogelijk. Het is noodzakelijk dat je ook met dit weer blijft verluchten.”

WEEKEND
“Morgen kan het ochtendgrijs hardnekkig zijn. Het is de laatste koude dag met 2 graden. In de nacht van zaterdag op zondag verwachten we neerslag. De eerste neerslag zijn ofwel een paar sneeuwvlokken ofwel regen op een bevroren ondergrond. Het kan dus heel glad worden op de weg.”

“Vanaf zondag krijgen we zacht weer. De wind draait naar het zuidwesten. Het wordt een droge dag met 8 graden. De nachtvorst is dan ook gedaan. Maandag een paar opklaringen en 9 graden. Dinsdag eenzelfde weer. De rest van volgende week wordt kwakkelweer en er staat ook meer wind.”