Zoon van Paul Severs wil wat rechtzetten over zijn vader: "Deze dingen zijn onjuist"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Severs is na zijn hartaanval weer wakker geworden. Al blijft de toestand van de 70-jarige zanger wel kritiek.

Christophe Severs, de zoon van Paul Severs, zet intussen de puntjes op de i. Hij merkt op dat er dingen in de pers zijn verschenen die niet helemaal waar zijn. Dat wil hij wel even rechtzetten.

"Mijn pa reed die dag alleen met zijn fiets", verduidelijkt Christophe op Facebook. "Door de val met zijn fiets bloedde hij lichtjes. Mijn pa werd aangetroffen deels op de baan, deels op het gras. (niet in de gracht)."

Hulp
"Mijn pa heeft niet 30 minuten zonder zuurstof geweest. De exacte tijden zijn giswerk binnen deze tijdsindicaties: Er zijn max 5 minuten verlopen vanaf de aanval tot en met de eerste hulp. Er zijn max 10 minuten verlopen vanaf het toedienen van de eerste hulp tot en met de hulpdiensten aankwamen. Tijdens die max 10m heeft hij constant eerste hulp ontvangen van de twee toevallige voorbijgangers. Soms kregen zij de indruk dat hij naar adem hapte, maar dat is geheel onzeker. Zeker is dat zonder hen het verhaal anders zou gelopen zijn."

"Hij had terug hartslag na de eerste defibrillator-schok en is meteen naar het hospitaal gebracht. Mijn pa heeft voordien nooit een hartaandoening gehad of hartproblemen gehad. Hoe lang mijn pa nog gehospitaliseerd moet worden, is niet geweten en er is ook geen minimum termijn."