VTM

Andy Peelman: "Het wordt afzien, maar ik heb er zin in"

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Andy Peelman kondigt een opmerkelijk initiatief aan. De acteur uit 'De Buurtpolitie' gaat deelnemen aan de beruchte Roc De Maroc, een loodzware moutainbikerace van 666 kilometer.

Andy Peelman heeft zo zijn redenen om deel te nemen. "Wielrennen vind ik zelfs verschrikkelijk", lacht hij in TV-Familie. "Maar dit is iets helemaal anders. De omgeving is adembenemend. Daarvoor alleen wil ik dit doen, het is iets et wordt afzien, maar ik heb er zin in."

"We gaan gemiddeld 8 uur per dag fietsen. En laat ons zeggen dat mijn achterwerk dat niet gewoon is. Een kotelet zit zachter dan zo’n zadel! Ik heb dus al gevraagd om een gelzadel te installeren, maar dat was niet meer mogelijk.’"

Trainen
"Ik heb mij voorgenomen om regelmatig te trainen. Het is leuk dat ik deze kans krijg, dus dan doe ik het graag goed. Er is ook geen prijs verbonden aan deze uitdaging. Eindigen zonder kleerscheuren zal al een trofee op zich zijn! Ik rijd dan ook mee om het te beleven. Een avontuur als dit zou ik anders nooit meemaken."

Andy Peelman liet een e-bike op maat maken. "Ze hebben me opgemeten, en later moet ik nog naar een centrum, waar allemaal proeven zullen worden afgenomen. Zo kan ik mijn lichaam volwaardig leren kennen en inschatten."