Ondanks alle berichten over grensoverschrijdend gedrag heeft Bart De Pauw nog dit gigantisch bedrag mogen bijschrijven op zijn rekening

bron: Het Nieuwsblad/Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Pauw wacht nog steeds wanneer het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van hem is afgerond. Intussen heeft hij wel een gigantisch bedrag bij op zijn rekening mogen plaatsen.

Bart De Pauw raakte eind 2017 in de problemen toen hij werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Bovendien zette de VRT ook nog eens de samenwerking stop met zijn productiehuis Koeken Troef! Bart gaf toen de fakkel door aan zijn vrouw Ines in de hoop zo een faillissement te vermijden.

Maar Dag Allemaal meldt dat de gevallen tv-maker onlangs nog 603.000 euro bij mocht schrijven op zijn rekening. Dat geld dateert nog van een transactie die startte in 2013. Toen werd er beslist dat Deadliners - de holding van De Pauw boven zijn productiehuis - 670.000 euro aan beschikbare reserves uitdeelde als dividend. Aangezien Bart De Pauw de enige vennoot is, gaat hij dus met al het geld lopen. Na aftrek van roerende voorheffing, die zo’n 10 procent bedraagt, werd het restbedrag van 603.000 euro in het eigen vermogen van Deadliners ingebracht.

Recent voerde de holding een kapitaalvermindering voor hetzelfde bedrag door, waar het volledig bedrag kon terugvloeien naar Bart De Pauw. Met de kapitaalvermindering bedraagt het vermogen van Deadliners volgens het laatste jaarverslag nog steeds 1,19 miljoen euro.