Erg ongemakkelijk moment voor koningin Mathilde tijdens staatsbezoek aan Zuid-Korea door strenge juf

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Het Nieuwsblad
Koningin Mathilde beleefde een erg ongemakkelijk moment tijdens het staatsbezoek in Zuid-Korea. Het gebeurde toen ze de muziekles moest volgen.

Koningin Mathilde bezocht K-Arts, de hoog aangeschreven kunst- en muziekuniversiteit in Seoel. De school heeft haar naam en reputatie hoog te houden, want ze heeft tussen 2010 en 2015 in vijf jaar tijd drie winnaars van de Koningin Elisabethwedstrijd afgeleverd. Een bezoek van de koningin mocht dan ook niet ontbreken want zij is erevoorzitter van die wedstrijd.

Mathilde ging samen met Koreaanse presidentsvrouw Kim Jung-sook de muziekles volgen. Ze ontdekte er hoe hoog de lat er ligt, zo staat er te lezen bij Het Nieuwsblad. Een veeleisende docente gaf nogal hardhandige instructies aan haar 19-jarige leerling, gesticuleerde met haar handen en stampte op de grond. Mathilde was geschrokken en wist niet meer waar te kijken. 
(lees verder onder de foto's)Luidruchtig
Docente Nam Yun Kim - de bekendste violiste en professor van het Aziatische land - bood na de les haar verontschuldigingen aan. “Sorry, ik ben geen elegante lerares. Ik ben luidruchtig", zei ze. Toen Mathilde zei dat de leerling talent had, wimpelde de docente dit af. "Hij kan beter. Hij oefent ook maar maximum tien uur per dag."

Bij het afscheid liet Mathilde niettemin verstaan dat ze Nam Yun Kim een fantastische docente vond. De docente bleef doorgaan op haar elan. "Nee, ze vinden me niet leuk want ik ben te luidruchtig."